Spring til indhold

Skab din egen glæde med soulinsightfullness

find indre glæde

Soulinsightfullness er fortrinlig til at booste din indre glæde. Den træner vores bevidsthed, så det er lettere at mærke os selv, og dermed hvad der er godt for os. 

Så trænger du til et boost af mere energi? Eller mod til at handle på det, som du er træt af? Så er denne øvelse for dig, da den forandrer det, som vi synes er vores udfordringer. Den bytter simpelthen den gamle og udtjente adfærd ud, med et nyt og bedre mønster. Vi bliver mere i stand til at mærke os selv og at vælge, hvad der er godt for os og modet til at handle på det.

Soulinsightfullness giver dig lykkefølelsen op til flere gange om dagen, uden at det afhænger af en skøn familie, en partner eller et job. Det er helt op til dig selv. 

Din lykke afhænger kun af dig selv

Ved at bruge de værktøjer, der følger med Soulinsightfullness vil du kunne være oprigtigt lykkelig og fyldt med glæde. Du vil i de svære episoder i livet være i stand til hurtigt at finde tilbage til dine fødder og derved tilbage til lykkefølelsen igen.

Soulinsightfullness kræver ikke det store på det daglige plan, og den ændrer markant på din hverdagsfølelse og din følelsesmæssige tilstand. Derfor er denne behandlingsform ideel.

Den kan integreres i din hverdag med kun minimale ændringer uden, at du får flere opgaver eller udfordringer.

Din lykke afhænger kun af dig selv

Baggrunden for Soulinsightfullness

Som mennesker er vi 90% kopi af enten vores forældre eller de voksne, som fungerede, som forældre i vores 3 første leveår. Vi er ikke en kopi af vores forældres handlinger eller af det, som de sagde. Vi er en kopi af deres behandling af sig selv og deres opfattelse af sig selv på det følelsesmæssige plan.

Når vi bliver født, er vi født afhængige af mad og drikke, tøj på vores krop, at blive badet og af bevægelse samt af at føle og forstå den verden, som vi er landet i.

I de første 3 år af vores liv, har vi endnu ikke ret meget sprog, så vi lærer mest gennem vores følelser. Vi danner erfaringer af, hvordan man gør, hvad man gør og hvad man ikke gør. De erfaringer danner vi ud fra det, som vi opfatter, at vores forældre byder sig selv på det psykiske og fysiske plan. Det center i hjernen, der styrer vores afhængighed bliver hurtigt aktiveret. Vi bliver afhængige af vores mor og far og deres adfærd.

baggrunden for soulinsightfullness

Det vil sige – tager vi barnets første og mest intense læring i de første 3 år og skærer det groft ud, så lærer vi:

1: Hvordan vi skal opfatte os selv og hvordan vi skal behandle os selv – gennem vores mor og far (det er her vi bliver 90 % kopi af vores forældre).

2: Mad og drikke, tøj og bad, fysisk bevægelse og indre følelser – alt det som gør, at vores krop er sund og rask.

Nr. 1 kalder jeg: hjernen og navigationssystemet eller vores angst.

Nr. 2 kalder jeg: hjertet, vores indre følelser.

Disse nr. 1 og nr. 2 er dit fundament. De er grunden til din adfærd og grunden til, at du lever og opfører dig som du gør, både på indre og ydre plan.

Ikke mange mennesker er bevidste om, hvad deres fundament er lavet af, og hvor meget de navigerer ud fra det. Hvilket gør, at de bliver ved med at møde de samme følelsesmæssige udfordringer i livet.

Mange er bevidste om, at de ikke er lykkelige helt ind i kernen. 

Lykke er en indre følelse

Lykke er en indre følelse, som kun du selv skaber

Det er ikke en følelse, der må komme pga. for eksempel et andet menneske, et dyr eller et job. For hvis lykken kommer pga. eksempelvis et andet menneske, så vil du også kunne miste den igen, og dermed er den ikke DIN indre lykke. Forelskelse i sin partner eller i sit barn, er en lykkefølelse uden tvivl, men det er ikke den lykkefølelse, som dette handler om. Den kan klassificeres i stedet for, som en begrundet lykkefølelse, det er ikke en dyb indre “jeg” lykkefølelse. Soulinsightfullness skaber en lykkefølelse, som du selv er skaberen af, fordi du behandler dig selv, som du gør.

Soulinsightfullness arbejder med disse nr. 1 og nr. 2 for at skabe balance. Når man får indsigten bag ved nr. 1 vil man lettere forstå sin adfærd og derved lettere kunne ændre den.

Happiness is homemade 500-min

”Bevidst bevidst” er et udtryk, som står i den følgende tekst. Hvad betyder ”bevidst bevidst”? Det betyder, at man bevidst vælger at bruge sin bevidsthed. Det er netop styrken ved Soulinsightfullenss, at den bringer vores bevidsthed hen på det, vi gør i vores dagligliv, som er godt for os.

Når man bliver ”bevidst bevidst” om hvad nr. 1 har af betydning, vil man kunne se, hvordan man har opbygget et kæmpe stort navigationssystem. Man har hele livet levet efter det, som man lærte af de tydelige voksne i sit liv.

Har man haft en forælder, der har nedprioriteret sig selv på det indre plan, vil man også selv gøre det op igennem livet, og derved lave et mønster, der ikke er gavnligt for sin indre lykkefølelse.

Man har ikke altid samme handlingsadfærd som sine forældre, men man har samme indre begrundelse til sine handlinger, som de havde, dengang da man var mellem de 0-3 år.

Kan du ikke selv se hvad dine forældre har lært dig, kan en behandler hjælpe dig. Du kan også vælge at se, hvilken indre adfærd som du ved, du har og bruge den viden. Når du arbejder med nr. 2, så vil du få det meget bedre, også selvom du ikke kender dybden af nr. 1.

Når man bliver ”bevidst bevidst” om hvad nr. 2 har af betydning og hvor ofte man nedprioriterer den på det ”bevidst bevidste” plan og man ændrer sit ubevidste til en meget ”bevidst bevidst” plan, samt vælger at nyde nr. 2 så vil man få en balance, der giver dig kontakt til dit nydelsescenter. Denne nye nydelseskontakt skaber en fornyet kontakt til dit på forhånd aktive afhængighedscenter, og derved skabes en sund afhængighed af nydelse.

Soulinsightfullness er en ny og dybere Mindfulness, de to går lidt hånd i hånd, da de uden tvivl kan bruges sammen.

Mindfulness er et skønt redskab til at få mere styr på hjernen og på de udfordringer, som den kan give os. Den hjælper uden tvivl også med vores indre følelse.

Soulinsightfullness er redskabet der gør, at vi hver dag i alt, hvad vi laver, vil kunne lade vores indre batteri op og ikke gå i underskud på energi eller at få stress.

Soulinsightfullness kræver ikke en omlægning af dit liv, men den kræver en bevidst bevidsthed.

De 4 punkter i soulinsightfullness

De 4 stærke

Dit naturlige afhængighedscenter, er det center, der kræves for at kunne overleve og for at føle sig sund og rask: Mad og drikke. Bad og tøj på kroppen når du fryser. Fysisk bevægelse. Tanker og følelser.

Ved at ”bevidst bevidst” nyde det:

  • Indre – som er mad og drikke
  • Ydre – som er bad, tøj, cremer osv., alt som du byder din hud
  • Fysiske – som er bevægelse
  • Psykiske – som er tanken om sig selv
 

vil du blive naturlig afhængig af at nyde og på den måde lader du dig selv op på det daglige plan og du får skabt balance mellem nr. 1 og nr. 2.

Indre, Ydre, Fysisk og Psykisk er de 4 teknikker i Soulinsightfullness, og de er LIGE vigtige. Se de 4 teknikker, som hjulene på en bil. Bilen kan ikke køre på 3 hjul og det samme er gældende her. De 4 teknikker virker optimalt, når de bruges sammen. 

Indre - hvad kan det være?

nydelsen er din alene

Du skal tænke på det indre som værende alt det, som du kommer i munden, lige fra mad og drikke til medicin.

Inden du ligger dig til at sove beslut med dig selv eller skriv ned, hvilke 3 ting du vil bevidst vælge bevidst at nyde at komme i din mund. Det kan være din morgenmad, en snack eller en god kop et eller andet. Det vigtigste er, at du vælger bevidst at nyde det INDEN du kommer det, som du har valgt i munden og at du gør det ud fra din normale daglige rytme.

Det er ikke let i starten at finde følelsen af nydelse på det indre plan, men øvelse gør mester så FAKE IT TILL YOU MAKE IT.

Ydre - hvad kan det ydre være?

nydelse til din krop

Du skal tænke på det ydre som værende, alt det du tilbyder din hud. Det kan være et bad, tørre din krop, smøre creme på, barbering, tage tøj på, lægge makeup osv.

Inden du ligger dig til at sove beslut med dig selv hvilke 3 fysiske ting du vil nyde næste dag. Det vigtige er, at INDEN du tilbyder din hud vandet i et bad, eller tøjet eller cremen, så vælger du at sige bevidst til dig selv: “Nu vil jeg nyde det.” Det er også vigtigt, at du vælger 3 ting ud fra din normale hverdags rytme.

Det er ikke let i starten at finde følelsen af at nyde på det indre plan, men øvelse gør mester så FAKE IT TILL YOU MAKE IT.

Fysisk - hvad kan det fysiske være?

Fysisk i soulinsightfullness

Du skal se på de fysiske ting som værende situationer, hvor du bevæger dig. Du flytter dig fysisk fra A til B. Om det er den lille tur ud til bilen, ind i bussen, ud med skraldespanden, ned ad trappen, eller en lang tur i skoven eller ned og vinterbade, eller sætte dig og læse eller meditere, eller sport.

Inden du ligger dig til at sove beslut med dig selv hvilke 3 fysiske ting du vil bevidst vælge at nyde næste dag. Det er vigtigt, at du INDEN du vælger at nyde din fysiske aktivitet, at du bevidst vælger at nyde den, og at det er en fysisk aktivitet der ikke forandrer din hverdag.

Det er ikke let i starten at finde følelsen af at nyde på det indre plan, men øvelse gør mester så FAKE IT TILL YOU MAKE IT.

Psykisk - hvad er det psykiske?

bevidst bevidsthed

Det psykiske er en handling du laver hver aften, når du sidder i din seng og planlægger den næste dag, bruger du lige 5 minutter på at tænke din dag igennem, find 3 ting du har nydt, genkald følelsen og erindringen og sid lidt og husk hvordan det var.

Det er ikke let i starten at finde følelsen af at nyde på det indre plan, men øvelse gør mester så FAKE IT TILL YOU MAKE IT.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *