Spring til indhold

Dine følelser styrer dit liv

Vores følelser er vejvisere livet – det bedste vi kan gøre for os selv er at føle og følge dem.

I mange år lukkede jeg helt ned og undlod at mærke mig selv. Jeg flød bare med tiden og tog så lidt stilling som muligt til noget som helst i mit privatliv.

I arbejdslivet havde jeg en virksomhed med 6-8 ansatte. Der var det nemmere at tage beslutninger, men det var heller ikke så tæt på mig rent personligt og følelsesmæssigt, som i det private liv. Den grundlæggende og underliggende følelse af at livet var noget, der blev holdt ud, slog også igennem her. Mine medarbejdere kunne selvfølgelig godt mærke, at jeg sjældent var glad.

Den periode i mit liv varede i ca. 15 år, og i mange år har jeg omtalt den tid, som ”at jeg ikke kunne mærke mig selv” eller ”mærke noget.” Men i dag er jeg overbevist om, at det rigtige at sige, at jeg ”ikke ville mærke noget.”

Når der ikke er følelser med i livet, hvad er der så?

For mig var det der ”noget” kun en stor, grå, uformelig og diffus masse tilbage. Det var i hvert fald sådan jeg oplevede mit liv.

Følelserne var der hele tiden, men det gjorde for ondt at mærke, at jeg ikke trivedes med mig selv og mit liv. Det var for besværligt at bryde ud af det liv jeg havde, selvom jeg ikke trivedes i det, mente jeg. Derfor blev jeg, hvor jeg var. Det var nemmere. Brød jeg med det kendte, skulle jeg forholde mig til mig selv og det var lige det, som jeg havde så travlt med at holde nede.

Jeg vendte den anden kind til og prøvede at holde dem nede, når de dukkede op. Og det gjorde de næsten hele tiden. Det har følelser det med at gøre. De er der hele tiden. De taler til os hele tiden, men jeg negligerede dem.

Det kræver meget energi at undertrykke følelser.

Det er et stort arbejde. Det er ligesom at prøve at holde en bold nede under vandet. Det kan ikke lade sig gøre i det lange løb.

  1. ved ikke at tage et standpunkt i fht at mærke dem.

Men det er dem der til sidst, fik mig til at kaste håndklædet i ringen og vælge at opgive mit liv. Gøre noget andet. Jeg kunne ikke mere. Helt træt. Og da jeg tog det valg, så opdagede jeg efter et par måneder, at jeg kunne godt mærke mig selv. Det var nyt og uvant – ja, bevares – det var det. Men jeg kunne godt.

I dag ved jeg, at sjælen taler til os gennem vores følelser. På den måde bliver følelser er vejvisere i vores liv. De er også et vigtigt og brugbart måleinstrument,

fordi følelserne altid vil fortælle os

om, vi er i overensstemmelse med os selv, eller om vi på nogen måde er ude af balance/harmoni med vores sande væren.

Mange frygter, undgår og løber fra, det vi kalder negative følelser, ligesom mig, fordi de er ubehagelige, men de tjener et vigtigt formål:

Er jeg tro mod mig selv?

Naturligvis dukker følelser også op i andre sammenhænge, som ved tab, sorg og store udfordringer, men her skriver jeg om de andre.

Følelserne er vigtige, og frem for at fjerne os fra dem, så luk dem ind og få dem frem i lyset.

*Stop op og registrer, hvad det er der sker i vores indre.

- Noget er i vejen, for ellers ville jeg ikke føle denne negative følelse, som jeg har i mig lige nu.

 - Hvad forsøger følelsen at fortælle mig?

 - Hvilket område af mit liv har den at gøre med?

Hvis vi er helt i overensstemmelse med os selv, så ville vi hver dag føle fred, harmoni og gælde, da det er vores naturlige tilstand.

Er det ikke tilfældet, så kan vi takke følelserne for at gøre os opmærksomme på, at noget er galt.

Følelserne fortæller, at på et eller flere områder i vores liv, går vi på kompromis med os selv. Ændrer vi situationen, vil vi kunne vende tilbage til harmonien.

I vores følelser ligger alle svar, hvis vi blot tør åbne os op for dem.

Ofte søger vi med vores fornuft at forstå, finde svar og løsninger, men det er ikke Sindet der kan vejlede os men hjertet.

Måske står vi i en situation, som vi ikke umiddelbart kan finde en løsning på, men i stedet for at søge denne, så spørg os selv:

Hvad er det jeg vil?

Hvad vil jeg gerne føle lige nu?

Hvilket resultat vil jeg gerne have?

I samme øjeblik vi gør dette, flytter vi vores fokus fra problemet og de negative følelser til, det vi ønsker. Dette vil ændre vores vibration, følelserne ligeså og vi tiltrækker og bevæger os nu med det ønskede resultat, frem for mod problemet.

Der er nu fokus på det, som vi vil have, frem for på det vi ikke vil have.

Dette vil øjeblikkeligt skabe en forandring.

Hver nat når vi sover ”nulstiller” hele vores følelsesmæssige system sig og vi vågner derfor hver eneste morgen med muligheden for en ny begyndelse.

Søvnen er et tidspunkt hvor vores indre kan komme i overensstemmelse med vores sjæl, vores sande væren og rense ud.

Så start dagen på en god måde.

Det kunne for eksempel være, mens vi stadig ligger i vores seng:

  • ”I dag vil jeg se efter årsager, der kan få mig til at føle mig godt tilpas.

Intet er mere vigtigt, end at jeg vælger tanker der højner min bevidsthed og positivt skabe positive følelser og på det fysiske plan tiltrækker mere positivitet.

  • ”Jeg vil i dag føle mig hel, fuld af energi, glad …”

og se nu dagen og alle dens opgaver for det indre blik. Se os selv få det bedste ud af dagen og, at vi har et godt humør. Dette vil sætte kursen for vores dag, og vi vil kunne tiltrække, skabe og manifestere den, netop som vi ønsker os den.

1 tanke om “Dine følelser styrer dit liv”

  1. Pingback: Hvor godt kan du holde ud at have det? • Lianne Sofia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *